Ilmastointilaitteen huolto

Ilmastointilaitteen huolto


Ilmastointilaitteen huolto erääntyy Ford ajoneuvoissa tehtäväksi 3:n vuoden välein. 

Ilmastointilaitteen toiminta perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Tätä kylmäainetta vuotaa lähes aina hieman ja 10-15% vuotomäärä vuodessa lasketaan vielä normaaliksi. Kun kylmäainevajausta on noin kolmanneksen tai enemmän, laitteiston teho heikkenee eikä laite puhalla enää kunnolla kylmää. Kylmäaineen toinen tehtävä, on myös voidella laitetta. Kompressorissa on öljyä mitä hieman sitoutuu kylmäaineen sekaan, mukaan kiertoon. Jos kylmäainevajaus on suuri eikä laite siitä syystä enää toimi, voi ajan mittaan syntyä vaurioita tiivisteisiin sekä kompressoriin. 

Ilmastointilaitteen huollossa, auton ilmastointilaite ensin imetään tyhjäksi kylmäaineesta jonka jälkeen altistetaan alipaineelle. Tämä alipaine, saa järjestelmään kertyneen kosteuden höyrystymään ja saadaan täten imettuä pois. Alipaineistuksen jälkeen, paineen muodostumista tarkkaillaan millä saadaan arvio järjestelmän pitävyydestä. Järjestelmään lisätään kompressoriöljyä, ultravioletti väriaine vuotojen varalta ja laite täytetään oikealla määrällä kylmäainetta. 

Tällä hetkellä, käytössä on kahta erilaista kylmäainetta. R134A ja R1234YF, joista jälkimmäinen on vähemmän ympäristöä kuormittava. 


Ilmastointilaitteen huolto R134A - 69 € (tarpeen mukaan lisätty kylmäaine laskutetaan erikseen, 0,10 € / gramma )

Ilmastointilaitteen huolto R1234YF - 69 € (tarpeen mukaan lisätty kylmäaine laskutetaan erikseen, 0,42 € / gramma )

Ota yhteyttä Varaa huolto

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Kaarinan Autopalvelu OyArviot